Kostnad för implantat och var får man dem?

Om man har ett behov av implantat kan det vara bra att kontrollera vad det kommer att kosta. Men vad går tandimplantat egentligen på? Kan man få implantat överallt i Sverige eller är man begränsad till vissa mottagningar?

Var kan man få implantat?

Man kan generellt sett få implantat överallt i Sverige. Det spelar ingen större roll var man bor men [är du intresserad av tandvård i Danderyd?], då kan du få implantat även där. Många gånger kan man också söka sig till privat tandvård i helt andra län än det man bor i. Man kan dock behöva betala en del av ingreppet själv i dessa fall.

Kan man få bidrag?

Om man inte har råd att skaffa implantat kan man ibland få bidrag för det. Om det finns en billigare lösning kan det dock vara så att man inte beviljas bidrag för dyra implantat. Många gånger kan man använda en protes istället, trots att den innebär lite mer arbete för patienten.

Vad kostar implantaten?

Hur mycket det kostar att få implantat kan variera. Kostnaden beror bland annat på hur mycket förarbete som måste göras, om käkbenet är stabilt med mera. Kostnaden kan också variera beroende på hur många tänder man vill ha i form av implantat. Man kan få betala allt mellan 5000 kronor för enstaka tänder och tiotals tusen kronor för att få en hel käke eller båda käkarna med implantat.

Om implantaten behövs på grund av att man inte tål proteser, på grund av att man inte kan sköta dem eller om implantaten behövs efter en olycka, kan man ofta få dem betalade av sin försäkring eller av landstinget. Det erbjuds ofta också avbetalningar på större belopp. Det kan dock vara bra att känna till mindre privata mottagningar inte alltid erbjuder möjlighet att betala av belopp om man inte varit kund där innan.