Vad kostar akut tandvård och var finns det?

När det gäller akut tandvård kan öppettider och liknande skilja sig åt mellan olika städer. Det kan vara bra att kontrollera att man har rätt uppgifter för just sin stad. Men hur ser det egentligen ut med akut tandvård i landet och vad kostar den?

När oturen är framme

Om du råkar ut för en olycka, tandvärk eller liknande är det inte säkert att du kan få tag i din vanliga tandläkare. Det kanske är helg eller röd dag. Kanske behöver du akut tandvård i Stockholm?, eller i någon annan stad omgående? De allra flesta akutmottagningar för tandvård har öppet från tidig morgon till sen kväll. Dessutom kan det vara bra att känna till att många sjukhus också har någon form av tandvård tillgänglig dygnet runt.

Vad kostar akut tandvård?

Ofta kostar akut tandvård detsamma som vanlig tandvård. Det kan dock variera. Om man kommer till en mottagning för akut tandvård under kväll eller natt kan prispåslag förekomma. Ofta är det behandlingar och undersökningar som kommer in på mottagningen efter klockan 19:00 som har en ökad prissättning. Prispåslaget kan vara så stort som 50 % av den ursprungliga behandlingskostnaden.

Hur betalar man?

När det gäller akut tandvård kan man antingen välja mellan att betala kontant eller på faktura. Ibland kan man bara betala kontant och det kan vara bra att kontrollera på förhand.

Hur får man tag i en akuttid?

Man kan välja att ringa sin vanliga tandläkare och höra om de har akuttider. Alla mottagningar inom allmäntandvård har akuttider, men ibland kan det vara flera som behöver dem samma dag och då kan tiderna bli fullbokade. Det kan vara bra att ringa så tidigt som möjligt på morgonen om man har haft besvär sedan kvällen innan och om man inte får en tid kan man behöva ringa runt till flera mottagningar.